0341 350 593

Start uw aanvraag

Leeromgeving Flexobed

Op deze pagina vindt u veelvoorkomende vragen over het gebruik van het Flexobed. De antwoorden zijn per vraag hieronder opgeschreven. Soms ondersteunt met een instructiefoto of instructievideo.

Flexobed in bed stappen

Het is belangrijk om te weten hoe u op een juiste manier het Flexobed in stapt. In de video hiernaast nemem wij u stap voor stap mee. Druk op de knop Draaien In (of Turn In). Houdt de handschakelaar net zolang ingedrukt tot het draaiproces volledig voltooid is en u in uw juiste ligpositie bent (er is dan geen motorgeluid meer te horen).

Lees meer

1) Zorg dat het Flexobed in de laagste stand staat.

2) Maak de transfer in bed. Zorg er voor dat u met uw billen zo ver mogelijk naar achteren zit. Goed tegen het rugdeel van het bed/matras.

3) Wanneer u helemaal goed zit, kunt u de afstandbediening van het bed pakken en op de knop Draaien In drukken om in bed te draaien.

Zowel de zit-, de draai- als de ligpositie kunnen naar uw wensen worden ingesteld. Het is belangrijk dat u de handschakelaar net zolang ingedrukt houdt tot het draaiproces van zit, draai naar liggen volledig voltooid is (er is dan geen motorgeluid meer te horen).

Terug naar boven

Flexobed uit bed stappen

Het is belangrijk om te weten hoe u op een juiste manier het Flexobed uit stapt. In de video hiernaast nemem wij u stap voor stap mee. Druk op de knop Draaien Uit (of Turn Out). Houdt de handschakelaar net zolang ingedrukt tot het draaiproces volledig voltooid is en u in de zitpositie bent (er is dan geen motorgeluid meer te horen).

Lees meer

1) U kunt vanuit de ligpositie uit het bed draaien door op de knop Draaien Uit te drukken. U gaat van liggen, draaien naar zitten.

2) Houdt de handschakelaar net zolang ingedrukt tot het draaiproces volledig voltooid is (er is dan geen motorgeluid meer te horen).

3) Wanneer u in de zitpositie bent, kunt u de uitstapbeugels vastpakken om vervolgens veilig uit bed te stappen. Indien u moeilijk uit bed kunt stappen, dan kunt u door op de knop Hoogte te drukken het bed iets omhoog laten komen. Dit kan u helpen om makkelijker uit bed te stappen omdat u dan minder kracht hoeft te zetten vanuit uw benen/knieën. 

Zowel de zit-, de draai- als de ligpositie kunnen naar uw wensen worden ingesteld. Het is belangrijk dat u de handschakelaar net zolang ingedrukt houdt tot het draaiproces van lig, draai naar zitten volledig voltooid is (er is dan geen motorgeluid meer te horen).

Terug naar boven

Flexobed uitstapbeugels

Ieder Flexobed heeft twee uitstapbeugels. Beide uitstapbeugels kunnen eenvoudig erop worden gezet, maar ook weer eenvoudig eraf worden gehaald. In de video hiernaast leggen wij dit stapsgewijs uit.

Lees meer

1) Maak de zwarte schroefjes los met een inbussleutel.

2) Trek hierna het palletje eruit en draai deze een kwartslag.

3) U kunt nu de uitstapbeugel eruit halen.

4) Door de vorige stappen terug te lopen kunt u de uitstapbeugels weer vastmaken.

Terug naar boven

Flexobed ligpositie

Zowel in de ligpositie als in de zitpositie kunt u te allen tijde de verschillende bed-delen ook los van elkaar laten bewegen. Stel dat u met de rugleuning wat meer overeind wilt komen, ga dan naar de rij “rug” en druk dan op de linker knop (kolom pijl omhoog).

Lees meer

Laat deze knop los zodra u in de voor u gewenste rug-positie bent. Dit kunt u tevens doen voor de nek-positie, bovenbeen, onderbeen en hoogte positie. Mocht u weer terug willen naar de voor u ingestelde ligpositie, druk dan op de knop “indraaien” tot dat het bed zich in de eind ligpositie bevindt.

Terug naar boven

Flexobed dekbed in en uit bed

Voor de gebruikers van het Flexobed is het belangrijk om het dekbed op een eenvoudige manier in en uit bed te nemen. In deze video laten we u een manier zien hoe u dat kunt doen. Het is belangrijk om dit regelmatig met uw ergotherapeut of zorgondersteuner te oefenen. Lukt het niet goed, vraag dan uw ergotherapeut om hulp.

Lees meer

In de video wordt u stap voor stap meegenomen in deze manier van het meenemen van uw dekbed in en uit bed.

 1. Plaats het dekbed op het bed en laat de onderkant van het dekbed op de grond komen.
 2. Stop vervolgens de zijkant van het dekbed tussen het matras en de uitstapbeugel, zodat deze goed vast zit.
 3. Leg vervolgens het dekbed iets op zij zodat u goed kunt gaan zitten.
 4. Als u in bed zit, pak dan het dekbed vast en leg het over u heen.
 5. Wanneer u het dekbed goed over u heen heeft geslagen, pakt u de handbediening van het bed.
 6. Druk op de knop IN draaien om van zitten, draaien naar liggen te gaan in bed.
 7. Houdt de knop IN draaien net zo lang ingedrukt totdat u in de door u gewenste ligpositie bent gekomen.
 8. Wanneer u uit bed gaat, pakt u weer de handbediening en drukt u op de knop UIT draaien.
 9. Als de rugleuning iets omhoog is gekomen, stopt u even. Plaats het dekbed weer tussen het matras en de uitstapbeugel.
 10. Als de rugleuning iets omhoog is gekomen, stopt u even. Plaats het dekbed weer tussen het matras en de uitstapbeugel.
 11. Houdt de knop UIT draaien net zo lang ingedrukt totdat u in de door u gewenste uitstap positie bent gekomen.
 12. Plaats de handbediening aan de uitstapbeugel, leg het dekbed vervolgens op zij zodat u goed uit bed kunt stappen.
 13. Oefen deze handeling regelmatig met uw ergotherapeut of zorgondersteuner.
 14. Lukt het niet goed, vraag dan uw ergotherapeut om hulp.

Terug naar boven

Uw gids in speciale zorgbedden

Specialbeds
Braillestraat 19
3846 CP Harderwijk
Nederland

E-mail: info@specialbeds.nl
Tel: +31 341 350 593
KvK: 30267905
BTW: NL821121790B01

Volg ons op:


Inschrijven voor de nieuwsbrief

© 2023 Re-Actief Zorghulpmiddelen B.V. | Specialbeds is onderdeel van Re-Actief Zorghulpmiddelen
Algemene voorwaarden | Privacy-verklaring
Design: INZPIRE | Webdevelopment: Haagen Web & App