0341 350 593

Wij helpen u kiezen

U wilt een speciaal zorgbed gebruiken...

wij helpen u op weg bij het maken
van de juiste keuze: lenen, huren of kopen.

Start uw aanvraag

 • + Nadelen en voordelen
 • + Een persoonlijk advies
 • + Rekening houdend met uw wensen

Lenen, huren of kopen? Wie betaalt wat? Wat kan wel en wat kan niet!

U weet niet waar u moet beginnen. Helemaal omdat de wereld van hulpmiddelen voor u onbekend is. Wij helpen u op weg.

Betaalt de zorgverzekeraar of moet ik zelf huren of kopen

Lenen: via uw zorgverzekeraar

U kunt een speciaal zorgbed lenen. Dit gaat via uw zorgverzekeraar. Dit heeft voor- en nadelen. Uw zorgverzekeraar bepaalt. 

 • U heeft een indicatie, goedkeuring nodig
 • U krijgt het product te leen
 • U wordt geen eigenaar van het product
 • Service en support hoort erbij

Huren: alles wordt geregeld

U kunt een speciaal zorgbed huren. Deze variant heeft voor- en nadelen. U bepaalt uiteindelijk zelf wat u het prettigst vindt. 

 • U betaalt een laag bedrag per dag
 • U betaalt voor de periode van gebruik
 • U wordt geen eigenaar van het product
 • Service en support hoort erbij

Kopen: voor langere periode

U kunt een speciaal zorgbed kopen. Deze variant heeft voor- en nadelen. U bepaalt uiteindelijk zelf wat het beste bij u past. 

 • U betaalt in één keer een groot bedrag
 • U wordt eigenaar van het product
 • U kunt het product later weer verkopen
 • Garantie hoort er bij

Lenen: via uw zorgverzekeraar

Het lenen van een speciaal zorgbed betekent dat u zelf niets hoeft te betalen. Uw zorgverzekeraar betaalt het gebruik van het bed voor u. Misschien dat er een (klein) bedrag via uw eigen risico wordt betaald, maar als u er recht op heeft, dan betaalt uw zorgverzekeraar het speciale zorgbed.

Voorwaarden om te lenen

Lees meer

Een speciaal zorgbed zo als het Flexobed en de RollAssist wordt door de zorgverzekeraar gezien als een Special. Het aanvragen van een special gebeurt op een andere manier dan bijvoorbeeld een standaard hooglaagbed. Het is belangrijk om de aanvraag heel precies te doen zodat de kans groter wordt dat uw zorgverzekeraar deze goedkeurt en u het bed te leen krijgt. 

Om een speciaal zorgbed te leen te krijgen via uw zorgverzekeraar, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Afhankelijk van uw situatie wordt er naar punten gekeken zoals:

► U dient zelfstandig thuiswonend te zijn (niet in een zorginstelling)
► U behoudt met het speciale zorgbed uw zelfstandigheid of
► U voorkomt en/of geneest met het speciale zorgbed mogelijke doorligplekken
► Het gebruik van het speciale zorgbed maakt de zorg minder zwaar voor u of uw mantelzorger
► Het gebruik van het speciale zorgbed voorkomt extra inzet van thuiszorg
► U dient een bewijs te hebben van uw ergotherapeut of specialist dat u dit bed nodig heeft
► .... zo zijn er nog een aantal punten die mede bepalen of u een speciaal zorgbed te leen krijgt

Wij helpen u hierbij. Het is ook belangrijk dat uw ergotherapeut, huisarts en/of specialist bij de aanvraag betrokken wordt. Ook daar zullen wij u bij helpen. Bel ons op 0341-350593 of klik op start uw aanvraag, vul het online formulier in en wij nemen alles samen met u door.

Mocht u niet een speciaal zorgbed kunnen lenen via uw zorgverzekeraar dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden. Ook dit nemen wij samen met u door.

Het Flexobed is zeer geschikt voor mensen met spierziekte, reuma, parkinson, obesitas en algemene ouderdomsverschijnselen. Het Flexobed valt onder de categorie "Bedden in speciale uitvoering met inbegrip van daarvoor bestemde matrassen". In principe kan het Flexobed verstrekt worden onder de volgende indicatie: Indien het gebruik strekt tot het behoud van de zelfredzaamheid en met de verschaffing opname in een instelling wordt voorkomen, dan wel indien er sprake is van een indicatie voor verpleging.

De RollAssist is zeer geschikt voor mensen met wonden, decubitus, rugpijnen, obesitas en algemene ouderdomsverschijnselen. De RollAssist valt onder de categorie "AD preventiemiddelen en transferhulpmiddelen". In principe kan het verstrekt worden onder de volgende indicatie.

‘Indien het gebruik strekt tot preventie van decubitus en met de verschaffing opname in een instelling wordt voorkomen, dan wel indien er sprake is van een indicatie voor verpleging. Of indien door obesitas de zorg fysiek te zwaar wordt en de RollAssist de mantelzorger daarmee in de thuissituatie fysiek ontlast.’

Het Stabed is zeer geschikt voor mensen met een dwarslaesie, hernia, sta-problemen, ernstige gevolgen van bekkenklachten. Het stabed wordt in deze situatie gezien als een transferbed waarin de transfer in en uit bed door het stabed wordt vergemakkelijkt. De vergoeding bij de zorgverzekeraar gaat vaak moeilijk omdat zaken als behoud van zelfredzaamheid niet direct aantoonbaar is. Echter, stabedden kunnen met de juiste onderbouwing vergoed worden. 

Huren: alles wordt geregeld

Wanneer u het speciale zorgbed niet via uw zorgverzekeraar kunt lenen, dan heeft u wel de mogelijkheid om het bed te huren. Bij huren zit u nergens lang aan vast en hoeft u geen hoge aanschafkosten te betalen. Indien u dit aanspreekt dan is huren een hele goede optie.

U zit nergens lang aan vast en de huur is snel opzegbaar

Lees meer

Huren is vaak de beste optie als u niet goed kunt inschatten voor hoe lang u het bed nodig heeft. U zit niet vast aan lange huurtermijnen, want de huur is namelijk maandelijks opzegbaar. Stel u wilt een speciaal zorgbed gaan gebruiken en verwacht dat u het bed minimaal 6 maanden nodig zult hebben. Vervolgens verbeterd of verslechterd de situatie na 3 maanden waardoor het speciale zorgbed niet meer van waarde is voor u. Wanneer u het bed dan heeft gehuurd, kunt u de huur opzeggen en wordt de overeenkomst stopgezet. U zit verder nergens meer aan vast.

U heeft geen hoge aanschafkosten maar betaalt slechts een klein bedrag per dag

De aanschaf van een nieuw speciaal zorgbed kan een forse aanslag zijn op uw bankrekening. En dat wilt u misschien liever niet. Daarom kan huren een goede optie voor u zijn zodat u toch het gewenste zorgbed in huis kunt halen, zonder dat u direct een groot bedrag moet betalen. Omdat u maar een klein bedrag per dag betaalt, houd u meer over voor andere uitgaven. Oftewel een grote aanschaf voor een klein bedrag per dag.

Standaard service en onderhoud hoort er bij

Wanneer u gaat huren dan hoort daar standaard service en onderhoud op het speciale zorgbed bij. Indien er problemen zijn met het bed dan kunt u met ons contact opnemen en wij komen langs om het op te lossen. U heeft daarin de keuze tussen onze standaard servicedienst of onze uitgebreide servicedienst. Het verschil zit in het feit dat u ons bij de uitgebreide servicedienst ook 's avonds, 's nachts en in het weekend kunt bellen voor problemen en storingen. Wij staan dan altijd voor u klaar en indien nodig komen wij bij u langs om de storing op te lossen. Voor de uitgebreide servicedienst betaalt u een klein beetje meer per dag.

De huurprijzen zijn afhankelijk van het soort speciale zorgbed dat u wilt en het type model. Wij vertellen u er graag meer over. Dus klik op start uw aanvraag, vul het online formulier in en wij nemen alles samen met u door. 

Kopen: voor langere periode

Wanneer u het speciale zorgbed niet via uw zorgverzekeraar kunt lenen, dan heeft u wel de mogelijkheid om het bed te kopen. Als u voor een langere periode, enkele jaren, het speciale zorgbed wilt gaan gebruiken, dan is kopen een hele goede optie. 

U bent eigenaar van het bed en heeft geen maandelijkse kosten

Lees meer

Een speciaal zorgbed aanschaffen kan een grote uitgave voor u zijn. Daarom is het belangrijk om goed na te denken op welke manier u het bed wilt gaan gebruiken. En vooral hoe lang u het zorgbed denkt te kunnen gebruiken. Vaak zien wij dat bij een zeer lange periode van gebruik, enkele jaren, mensen toch sterk overwegen om het speciale zorgbed aan te schaffen. Dit kan een goede optie zijn als u verder van niemand meer afhankelijk wilt zijn.

Garantie op het speciale zorgbed hoort er bij

U heeft te allen tijde bij aanschaf recht op een garantieperiode van 2 jaar. Dit betreft garantie op het frame en onderdelen van het bed. Wanneer er iets kapot gaat binnen de garantieperiode dan wordt dat kosteloos voor u gerepareerd. Tenzij het blijkt dat door verkeerd gebruik en onzorgvuldig gebruik er schade aan het bed is veroorzaakt. Dan zal de reparatie hiervan toch door u betaald moeten worden. 

Service en onderhoud

Wanneer u gaat kopen dan adviseren wij om ook een jaarlijkse servicebeurt van het bed op te nemen. Jaarlijks komen wij dan bij u langs om het bed volledig na te lopen. Indien u de zekerheid wilt hebben dat wij bij servicevragen en/of storingen snel bij u ter plaatse zijn, dan kunt u daarvoor de standaard service en onderhoud abonnement op het speciale zorgbed afsluiten. Indien er problemen zijn met het bed dan kunt u met ons contact opnemen en wij komen langs om het op te lossen. U heeft daarin de keuze tussen onze standaard servicedienst of onze uitgebreide servicedienst. Het verschil zit in het feit dat u ons bij de uitgebreide servicedienst ook 's avonds, 's nachts en in het weekend kunt bellen voor problemen en storingen. Wij staan dan altijd voor u klaar en indien nodig komen wij bij u langs om de storing op te lossen. Voor de uitgebreide servicedienst betaalt u een klein beetje meer per dag.

Een aanvraag zou niet ingewikkeld en moeilijk moeten zijn!

Helaas wordt dit toch vaak door mensen ervaren bij het aanvragen van een speciaal zorgbed. Maar het kan ook anders.

Lees meer

Met behulp van het 1-2-3-stappenplan helpen wij mensen graag op weg in de aanvraag van een speciaal zorgbed. Of u nu als gebruiker zelf een aanvraag wilt inzetten, of u bent ergotherapeut of zorgprofessional en wilt uw cliënt graag helpen, het is belangrijk om de stappen zorgvuldig te doorlopen.

Stap 1: Start uw aanvraag
Stap 2: Probeer het uit
Stap 3: Neem in gebruik

Eén van de belangrijkste voorwaarden om het juiste speciale zorgbed met succes en naar tevredenheid te gebruiken is om het proces stap voor stap te doorlopen. Het woord “speciaal” zegt het al. Het is niet een standaard oplossing, maar een speciale oplossing. En wij zien dat een zorgvuldige stap voor stap aanpak leidt tot een positief resultaat. Want stel dat u een bed aanschaft zonder de eisen en wensen van uw aanvraag goed onderzocht te hebben dan is de kans zeer klein dat u het juiste zorgbed inzet. Of u heeft zich met een wensenlijstje goed verdiept in alle mogelijke zorgbedden, maar probeert het niet uit. Ook dan is de kans zeer klein dat het bed doet wat u had gehoopt. Met alle negatieve gevolgen die daarbij horen. Vergroot daarom uw kans op succes en tevredenheid en volg het 1-2-3-stappenplan.

 

Start uw aanvraag

🌟 Ontdek de Veelzijdigheid van een speciaal zorgbed: Huur, Koop of Huur-Koop! 🌟

Een inspirerend verhaal uit de provincie Gelderland deelt het succes van de recente plaatsing van het Flexobed model 'verpleeg'. Onze collega, die eerder de locatie had bezocht, beschreef de situatie als uitdagend voor de betrokken cliënt.

Haar uit bed krijgen vereiste een gecoördineerde inspanning, met mensen die aan haar trokken om haar op de bedrand te krijgen, gevolgd door het gebruik van een actieve tillift. Een tijdrovende en inspannende taak voor zowel de cliënt als het zorgpersoneel. Of het Flexobed daar een oplossing kon bieden, was nog niet zeker. Dus in plaats van het direct te kopen, besloot men het eerst te huren om uit te proberen.

De introductie van het Flexobed bleek een gamechanger. Zodra het bed was klaargemaakt en ingesteld met de actieve tillift, verdwenen de ongemakken als sneeuw voor de zon. Geen geduw, geen getrek, geen strijd. Het vooruitzicht van moeiteloze zorgoplossingen werd al duidelijk bij het klaarmaken, en met de instelling van het bed werden deze voordelen alleen maar versterkt. De cliënte was opgetogen over de nieuwe mogelijkheden die het Flexobed bood. Het zorgpersoneel kon haar nu zonder moeite in en uit bed halen, waardoor het hele proces aanzienlijk werd vereenvoudigd.

Dit succesverhaal werpt een spotlight op de diverse manieren waarop klanten kunnen profiteren van het Flexobed. Of je nu de voorkeur geeft aan flexibiliteit, eigendom, of een tussenweg, het Flexobed past zich aan aan jouw behoeften. Overweeg je de aanschaf van een Flexobed of een ander speciaal zorgbed? Hier zijn enkele opties om te overwegen:

🛌 Huur: Ontdek de voordelen van kortetermijngebruik. Huur het speciale zorgbed wanneer dat nodig is, zonder de langdurige verplichtingen.

🏡 Koop: Maak het speciale zorgbed permanent deel van je (thuis)zorgoplossing door het bed aan te schaffen. Geniet van de voordelen op de lange termijn.

🔄 Huur-Koop: Combineer het beste van beide werelden. Huur het speciale zorgbed eerst om het uit te proberen, en beslis later of je het wilt kopen.

Deze verschillende benaderingen bieden klanten de flexibiliteit om te kiezen wat het beste past bij hun behoeften en situatie. Of het nu gaat om het tijdelijk ondersteunen van een zorgbehoefte of het investeren in een blijvende oplossing, het Flexobed en ook vele andere speciale zorgbedden staan klaar om te voldoen aan diverse wensen en eisen.

Ontdek de vrijheid van zorg met een speciaal zorgbed — jouw sleutel tot comfort en gemak. 💙✨

Start uw aanvraag

Wij vinden dat ieder mens die zorg nodig heeft of zorg verleent het juiste bed verdient.

Uw gids in speciale zorgbedden

Specialbeds
Braillestraat 19
3846 CP Harderwijk
Nederland

E-mail: info@specialbeds.nl
Tel: +31 341 350 593
KvK: 30267905
BTW: NL821121790B01

Volg ons op:


Inschrijven voor de nieuwsbrief

© 2024 Re-Actief Zorghulpmiddelen B.V. | Specialbeds is onderdeel van Re-Actief Zorghulpmiddelen
Algemene voorwaarden | Privacy-verklaring
Design: INZPIRE | Webdevelopment: Haagen Web & App