Home > Veelzijdige medewerker binnendienst

Veelzijdige medewerker binnendienst

Kom jij ons team versterken!

Wat jij voor ons gaat betekenen:

Als medewerker binnendienst bij Specialbeds ben je het aanspreekpunt voor zowel klanten als collega’s. Je zorgt voor de planning, je stemt orders af met de klant en de servicedienst en je bent aanspreekpunt voor vragen en serviceverzoeken. Zo zorg je ervoor dat we onze ambitie kunnen waarmaken: het leven makkelijker maken voor mensen die zorg nodig  hebben, en het werk makkelijker maken van al die mensen met het prachtige beroep van zorgverlener.

Dat is heel simpel waar Specialbeds voor staat. Wij willen het mogelijk maken om langer, prettiger en zelfstandiger thuis te blijven wonen. Wij willen zorgverleners fysiek en mentaal ontlasten. Wij hebben de vernieuwende oplossingen om dat waar te maken. Betrokken, vernieuwend en oplossingsgericht zijn onze kernwaarden. Om voortdurend aan de vraag te kunnen voldoen zijn we binnen ons team op zoek naar een medewerker binnendienst.

 

Omschrijving van de taak, hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit:

Je hebt een uitdagend takenpakket. Je stuurt de binnendienst aan in de hele breedte van verkoop, orderadministratie, planning en klantenservice. Je start je dag met het controleren en coördineren van binnengekomen berichten in onze centrale email postvakken. Ontvangen bestellingen van klanten voer je in ons handelssysteem. De overige berichten die van klanten en/of leveranciers zijn binnengekomen, beantwoord je of stuur je door naar de verantwoordelijke personen binnen de organisatie. Tussen de bedrijven door sta je ook klanten telefonisch te woord en probeert hun vragen dan wel direct te beantwoorden of de vraag bij de juiste persoon binnen het bedrijf neer te leggen. Indien nodig ondersteun je de verkoop buitendienst bij offertes en andere aanvragen. Je vormt hierin een team met je collega binnendienst medewerker. Jouw verantwoordelijkheid ligt hierin vooral op de verkoop en planning. Orders die zijn verwerkt, dienen vervolgens met de klant en onze servicedienst afgestemd te worden. Wij zijn specialist in een specialistische markt en daarvoor is het uitermate belangrijk dat je de producten die wij voeren zowel functioneel, technisch als inhoudelijk van A tot Z leert kennen. In jouw rol onderhoud je contact met onze partners en hanteert een goede planning, zodat de orders op het juiste moment worden afgehaald en bezorgt bij onze klanten. Tevens ondersteun je onze klantenservice bij binnenkomende vragen, storingen of andere serviceverzoeken. Alles wordt verwerkt en bijgehouden in ons CRM systeem. Je bent vanuit jouw rol dus zowel reactief als proactief veelzijdig bezig en verveelt je dan ook geen minuut. Aan het einde van de dag verlaat je het bedrijf niet voordat je de taken hebt afgerond en het overzichtelijk houdt voor allen. Je hebt een belangrijke rol waar de organisatie op kan leunen.

 

Wie zoeken wij:

  • Minimaal HAVO / MBO opleiding
  • Een aantal jaren binnendienst ervaring
  • Communicatief vaardig en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • In staat om snel en accuraat te werken; oplossingsgericht
  • Flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel
  • Uitstekende kennis van Microsoft Office applicaties
  • Ervaring met ERP software en CRM software
  • Goed kunnen luisteren

 

Wat heeft Specialbeds te bieden:

Een uitdagende, veelzijdige en verantwoordelijke baan in een snel groeiend bedrijf in een groeiende markt. Wij betalen de juiste kandidaat een goed salaris.

 

Wijze waarop sollicitanten moeten reageren

Stuur een email met uitgebreide brief, en volledige CV naar vacature@specialbeds.nl waarin je aangeeft waarom je voor de functie de juiste kandidaat bent en wij voor jou het juiste bedrijf.  We zullen je dan binnen twee weken een reactie geven.

Delen: