Home > Over ons > Agenda

Agenda

In onze agenda vindt u alle beurzen en congressen waar u ons aankomend jaar kunt vinden met onze speciale zorgbedden.

Gezond en Zeker Innovatiedag 2019

28 Oktober 2019

Het programma Gezond en Zeker is een landelijk programma over preventie van fysieke belasting en van agressie in de zorg. Gezond & Zeker helpt daarbij door professionals van informatie te voorzien en door bijeenkomsten te organiseren, zoals de jaarlijkse Gezond en Zeker Innovatiedag.

Bekijk website

Eerdere evenementen

Health Valley Event

15 Maart 2018

Op 15 maart 2018 vindt het tiende Health Valley Event plaats in Pathé-CineMec Nijmegen. Deze jubileumeditie van het grootste zorginnovatiecongres in Nederland mag je niet missen! Op deze dag draait het om mensen die het verschil maken voor de gezondheidszorg.

Bekijk website

Jaarcongres Ergotherapie 2018

23 Maart 2018

Het jaarcongres Ergotherapie 2018 heeft als thema ‘Ergotherapie: zichtbaar en onderscheidend’. Ergotherapeuten zijn experts op het gebied van het betekenisvol dagelijks handelen in de meest diverse werkvelden. Hoe wordt dat zichtbaar en onderscheidend voor onze cliënten, verwijzers, zorgverzekeraars, gemeenten, onderwijsveld?

Bekijk website

Dag van de Revalidatiezorg

27 Maart 2018

Als zorgprofessional krijg je in jouw zorginstelling maar ook in de thuiszorg steeds meer te maken met revalidatiepatiënten. Je krijgt te maken met meer samenwerkingspartners en een andere benadering van jouw cliënt. Tegelijkertijd vereist revalidatiezorg veel tijd en een hoge mate van betrokkenheid. Werk aan de winkel dus voor de zorgprofessional!

Bekijk website

Het Wondzorg Congres

08 Mei 2018

Al vele jaren is er discussie over wat de juiste wondbehandeling is. Er is een grote diversiteit aan behandelingen zoals de droge wondbehandeling en de vochtige wondbehandeling en een grote diversiteit aan producten. Al deze onderwerpen worden behandeld op het wondzorg congres.

Bekijk website

Supportbeurs

30 Mei 2018

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking, waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren, hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen.

Bekijk website

De grote thuiszorgdag

29 Juni 2018

Door de vergrijzing groeit het aantal ouderen. Nu woont slechts 4 procent van hen in een verpleeg- of verzorgingshuis. De overige ouderen wonen al zelfstandig. Door de verwachte afname van het aantal ouderen in zorginstellingen, zal het aantal ouderen dat thuis blijft wonen, met een kwetsbare gezondheid, verder groeien.

Bekijk website

Verpleeghuis Congres

11 Oktober 2018

De verpleeghuiszorg vraagt meer aandacht voor het organiseren van passende zorg, zorg in een kleinschalige setting én meer zorgmedewerkers. Hoe ga je om met deze ontwikkelingen? Hoe kun je passende zorg verlenen? Hoe kun je investeren in verpleegkundig leiderschap?

Bekijk website

Gezond en Zeker Innovatiedag 2018

29 Oktober 2018

Het programma Gezond en Zeker is een landelijk programma over preventie van fysieke belasting en van agressie in de zorg. Agressie en fysieke belasting zijn vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de Nederlandse gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor deze thema’s op de werkvloer.

Bekijk website

Parkstad Zorgbeurs

03 November 2018

Parkstad Zorgbeurs is een beurs waar aandacht wordt besteed aan Zorg & Gezondheid in de breedste zin van het woord. Met onderstaande hoofdthema’s wordt er een breed scala aan onderwerpen aangeboden. Op de Parkstad Zorgbeurs staan meer dan 100 standhouders die bezoekers informeren op een interactieve manier over een breed aanbod aan diensten en producten op het gebied van gezondheid en zorg.

Bekijk website

Nursing Experience

06 December 2018

De Nursing Experience: twee spetterende dagen speciaal voor verpleegkundigen, met ruim 40 workshops, een interactieve beursvloer, een skillslab, goodies, gadgets en smakelijke catering.

Bekijk website

Niet-aangeboren hersenletsel Congres 2019

30 Januari 2019

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft uiteenlopende gevolgen. Op lichamelijk vlak, maar ook op het vlak van cognitief vermogen, gedrag en emoties. Hoe kun je meer betekenen voor NAH-patiënten en cliënten in de dagelijkse praktijk? Dat ontdek je tijdens dit congres!

Bekijk website

Vakbeurs Zorgtotaal 2019

12 Maart 2019

Zorgtotaal is de vakbeurs voor betere zorg en is de grootste totaalbeurs voor professionals in de intra- en extramurale zorg. Hier tonen marktleiders, start-ups en het mkb het nieuwste en meest complete aanbod van producten, technieken, innovaties en diensten.

Bekijk website

Jaarcongres Ergotherapie 2019

22 Maart 2019

Het Jaarcongres Ergotherapie 2019 heeft als thema ‘Ergotherapie: thuis in Zorg en Welzijn.’ ´Thuis´ omdat dat vaak de plek is waar dagelijks handelen essentieel en relevant is. Maar ook ´thuis´ in het huidige landschap van veranderingen in zorg en welzijn. Het congres sluit goed aan bij landelijke beleidsprojecten zoals ‘Langer Thuis’ voor ouderen en ‘De juiste zorg op de juiste plek’ (JZOJP). Ergotherapeuten zijn experts en thuis op het gebied van het betekenisvol dagelijks handelen in de gebruikelijke werkvelden zoals de zorg, maar zeker in toenemende mate in nieuwe werkgebieden zoals welzijn en technologie.

Bekijk website

Florence Nightingale Fair 2019

10 Mei 2019

De Fair is een evenement voor en door zorgprofessionals. Tijdens de Fair draait alles om de zorgprofessional en komen alle aspecten van het werken in de zorg voorbij. Daarnaast wordt de Florence Nightingale publieksprijs uitgereikt aan de zorgprofessional die afgelopen jaar iets bijzonders heeft bewerkstelligd. De aanwezigheid van Specialbeds kan natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk website

Vierstroom Zorg Thuis hulpmiddelenmarkt 2019

13 Mei 2019

De Vierstroom Zorg Thuis hulpmiddelenmarkt heeft als doel kennisverspreiding onder de wijkverpleegkundigen en collega’s die mede indiceren over de mogelijke inzet van (nieuwe) hulpmiddelen gericht op zelfredzaamheid. Specialbeds zal aanwezig zijn met de demobus om te laten zien hoe onze speciale zorgbedden de zelfredzaamheid van mensen verbetert.

Bekijk website

Scouters Testival 2019

20 Mei 2019

Tijdens het Testival, dat plaatsvindt bij de Hogeschool Rotterdam, worden innovatieve hulpmiddelen getest door mensen met een blijvende of tijdelijke bewegingsbeperking. Zo ook ons Flexobed. Door middel van het Testival kan er meer bekendheid worden gegeven aan deze hulpmiddelen. Het Testival is een goede manier om de testers, docenten en studenten ergotherapie kennis te laten maken met innovatieve hulpmiddelen.

Bekijk website