Home > Comfortabel slapen

zelfstandig blijven

Start uw aanvraag

Comfortabel slapen

De manier van slapen is ontzettend belangrijk. Welk matras kies je uit? In welk bed slaap je? Wat is je lig positie? Zomaar wat punten die het slapen bepalen.

Comfortabel slapen 

Nachtrust
Al sinds het moment dat we op deze wereld kwamen besteden we het grootste deel van onze tijd aan slapen. Ik zie het aan mijn jongste dochter. Zij maakt graag voordat ze haar ogen dicht doet een compleet fort van haar kussen en knuffelbeesten. Stiekem nog even lezen voordat de lichten definitief uit worden gedaan.

We proberen altijd op een zo comfortabel mogelijke manier in bed te liggen. Toch zijn er genoeg mensen die in hun volwassen leven voor andere oplossingen kiezen op het gebied van slaapcomfort. Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust ervoor zorgt dat de mens actiever is gedurende de dag. Zeker voor senioren en hulpbehoevenden is het van belang dat ze in een goed bed liggen.

Flexobed
Dat was ook de belangrijkste reden om het Flexobed te ontwikkelen. Flexobed zorgt er voor dat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking goed in- en uit bed kunnen komen. Het is een hulpmiddel voor mantelzorgers, omdat hun lijf hierdoor minder belast wordt. Maar dat geldt ook voor de slaper zelf: wie op een snelle en makkelijke manier in bed kan komen liggen heeft minder last van prikkels die de slaap kunnen belemmeren. Doordat het Flexobed voorzien is van een goed matras, is er weinig kans op doorligplekken.

Het Flexobed is één van de innovaties van de laatste jaren. Het is een roterend bed voor prettiger in en uit bed stappen. Het bed zorgt ervoor dat gebruikers kunnen zitten, draaien en liggen. Iedereen kan weer zelf bepalen wanneer ze gaan slapen en hoe lang ze in bed willen blijven liggen. Flexobed wordt gezien als iets unieks en daarom vergoeden de meeste verzekeraars een deel van de aanschafkosten. Flexobed geeft mensen een deel van hun vrijheid terug omdat ze heel makkelijk zelf het bed kunnen bedienen. En zo wordt ook slapen weer comfortabel.

Delen:

Blogs

Klazina Rosman en haar Flexobed

Ik ben Klazina Rosman en ik woon in Harderwijk. Ik heb al jaar en dag last van botontkalking. Een soort reuma waarvan ik heel veel pijn heb. Ook het zelfstandig in en uit bed gaan gaat steeds moeilijker.

Lees verder

Jaap, Ilse en Pim testen het Flexobed

Begin dit jaar is er met een aantal cliënten en medewerkers een pilot uitgevoerd met het Flexobed.

Lees verder